Bizden Haberler

Konya Medline ve Akademi Hastanesi Tek Çatı Altında

Medline Konya Hastanesini Ağustos 2016’da satın alındıktan sonra, alt yapı birlikteliğini tamamlamış olan hastane ismi değiştirildi. Özel Medline Konya Hastanesi, Özel Akademi Meram Hastanesi olarak; Özel Akademi Hastanesi de Özel Akademi Konya Hastanesi olarak faaliyetine devam edecek.  ‘Akademi Hastaneleri’nin hedefleri ve vizyonu hakkında basın toplantısında konuşan Akademi Hastaneleri Genel Koordinatörü Op. Dr. Esat Mehmet Arslan, Özel Akademi Hastanesi’nin 15 yıldır sağlık hizmeti sunduğunu ve yaklaşık 1 500 000 muayene, 75 000 adet de ameliyat  gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.  Arslan, “Bu hizmeti  4 ameliyathane, 60 yatak, 17 farklı branştan 25 hekim kadrosu ile  verdik. Bu noktaya hastanenin fiziksel kapasitesini ve personel kapasitemizi maksimum verimle kullanarak geldik.” dedi.

 

BÜYÜMEYE KARAR VERDİK

Arslan, talebinin artmaya başlamasıyla, talebi ve verilmekte olan hizmet kalitesini artırmak, sağlık hizmet sunumunu devam ettirebilmek için büyüme zarureti hissettiklerini kaydetti. Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çünkü oluşan yeni şartlarda, mevcut durumu muhafaza etmek, büyümemek, hizmetimizin devamını ve kalitesini riske sokar hale geldi. Bu ihtiyaçlar neticesinde büyümeye karar verdik. Bu esnada Esas Holding, özel hastanecilik faaliyetini bırakma kararı almıştı. Bu durum, ihtiyacımızı karşılayacak bir fırsat doğurdu ve biz de Esas Holding grubunda faaliyet gösteren Özel Medline Konya Hastanesini kendi bünyemize dahil ettik.”

 

HİZMET AĞIMIZI GENİŞLEDİ

Medline Hastanesini satın aldıktan sonra, hizmet ağımızı genişlettiklerini, hekim kadrosunu arttırdıklarını ve yönetim süreçlerini rehabilite ettiklerini vurgulayan Arslan, psikiyatri kliniğini de kurduklarını ifade etti.  Özellikle alkol, eroin gibi madde bağımlılığı olan hastaları da tedavi etmeye başladıklarını dile getiren Arslan, “Medline Hastanesinde, çalışan sayımızı yaklaşık 340 kişiye çıkardık. Ek olarak 50 kişiye daha istihdam sağlamış olduk. Şu anda her iki hastanemizde 66’sı doktor olmak üzere 560 kişi ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK HİZMETİ ÇITASI YÜKSELDİ

2002 yılında başlayan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla verilen sağlık hizmeti çıtasının yükseldiğini belirten Arslan, Türkiye’de kişi başı sağlık harcaması OECD ülkeleri arasında en altta iken, sağlıkta memnuniyet oranı, OECD ortalamasının üstünde olduğunu kaydetti. Dr. Esat Mehmet Arslan, Türkiye’deki yıllık sağlık harcamaları son 15 yıl içerisinde TL bazında ciddi artışlar gösterdiğini, eğitim, altyapı, sosyal yardım gibi diğer alanlardaki harcamaların da arttığını ifade ederek,”Tüm sektörlerde belli bir refah seviyesi yakalanmıştır. Sağlık sektörü de bundan payını almıştır. Toplam sağlık harcamalarının GSYİH içindeki oranı çok değişmemiştir.  Konya’da da hastane yataklarının% 12 si, yoğun bakım yataklarının % 24’ü özel hastanelerde bulunmakta. Poliklinik başvurularının ise % 11’i özel hastanelere yapılıyor. Konya’da kamu sağlık hizmetlerinin yaygınlığı ve kolay ulaşılır olması, özel sağlık hizmeti sunumunu sınırlamaktadır. Bu nedenle Konya’ya ulusal yatırımcılar rağbet etmemektedirler. Konya’da bizler gibi yerel yapılar, mevcut zor şartlarda hizmet verme gayretindedir.” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.